Arno Roelofs

Arno Roelofs is acupuncturist en Jungian Analyst. Hij is de oprichter en docent van JUNGacademie Nederland. Daarnaast heeft hij “De Psychologie van Acupunctuur” geschreven. Hij laat zien dat de Chinese en Westerse Alchemie onze psychische processen beschrijven.

Het volgen van de innerlijke weg

De innerlijke weg is één van de twee wegen die de Chinese Alchemie in de Cantong Chi beschrijft. Hoe kunnen we daar als therapeut mee omgaan? Arno Roelofs zal hier zijn visie op geven vanuit de Analytische Psychologie van Carl Jung.

Nadat Jung in een crisis kwam besloot hij zich af te keren van de uiterlijke weg; zijn werk met Freud tot dan toe en zijn eigen innerlijke weg te onderzoeken.
Hij noemde dit “mijn moeilijkste experiment”.

Neem af en toe de afslag naar de innerlijke weg

Ook als therapeut komen we vaak op een punt: hoe nu verder? Dit is het moment om stil te staan en ons naar binnen te richten, onze innerlijke weg te vinden. Wanneer we de uiterlijke weg van het dagelijks leven volgen kunnen we onszelf voeden door af en toe een afslag te nemen naar de innerlijke weg. Deze innerlijke weg zal zich regelmatig aanbieden; de kunst is deze te herkennen en hem te durven gaan.